Säveltäjät


Henri Sokka


Henri Sokka (b. 1989) studies composition in Tampere, Finland with Jouni Kaipainen. He started his studies in 2004 with Tomi Räisänen and continued them at Sibelius Academy's Junior Department with Tapio Nevanlinna and at Tampere University of Applied Science with Juhani Nuorvala.

Recently he has been struggling with modernistic and romantic impulses. He hasn't chosen his side yet.

Follow Henri on Soundcloud: https://soundcloud.com/henrisokka

Cecilia Damström

Cecilia Damström (1988) on kotoisin Helsingistä monikielisestä perheestä ja muutti kirjoitettuaan ylioppilaaksi 2008 Tampereelle opiskelemaan sävellystä TAMK:ssa. Hän valmistui TAMK:sta vuoden 2014 keväällä, missä hänelle opetti sävellystä Hannu Pohjannoro. Hän aloitti maisteriopinnot Malmö:ssa, Ruotsissa vuoden 2014 syksyllä. Muina opettajina on toiminut Samuel Adler, Jouni Kaipainen , Jukka Tiensuu, Jonne Valtonen, Juhani Nuorvala, Emilio Renard ja Andrés Valero-Castells. Inspiraatiota hän on myöskin hakenut ulkomailta vaihto-opiskelijana (2010-2011) Valencian konservatoriossa sekä mestarikurssilla Berliinissä (2012). Hänen teoksiaan on esitetty Lontoossa, Riikassa, Tallinnassa ja monessa kaupungissa Saksassa niin kuin suomalaisissa festivaaleissa kuten Tampereen Biennale (2010 ja 2012) ja Suvisoitto(2011).

Damström leikkii mielillään sävellyksissään kielillä (ja monikielisyydellä) niin kuin myöskin vahvoilla mielikuvilla. Hän haastaa mieluiten itseään säveltämällä erilaisilla itselleen uusilla tekniikoilla. Vuonna 2011 hän aloitti sävellysopintojen lisäksi pianopedagogiset opinnot TAMK:ssa Risto Kyrön ja Risto-Matti Marinin johdolla, ja hän suorittaa parhaillaan sekä pianopedagogista että sävellystutkintoa. Cecilia Damström haluaa erityisesti kiittää seuraavia järjestöjä saamastaan tuesta: Pro Musica Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Svenska Folkskolans Vänner.


Follow Cecilia on Soundcloud: https://soundcloud.com/ceciliadamstrom

Timo Kittilä

Timo Kittilä on syntynyt vuonna 1984 Tampereella. Hän on aloittanut musiikin opiskelun piano-opinnoilla 1994. Sävellystä hän on opiskellut ensin yksityisesti Jonne Valtosen oppilaana 2010-11 ja jatkanut opintoja Tampereen Musiikkiakatemiassa, ammattikorkeakoulussa (TAMK) syksystä 2011 lähtien, ensin Jyrki Linjaman ja sittemmin Hannu Pohjannoron oppilaana pääaineena sävellys ja pääinstrumenttina piano. Hän on suorittanut sävellyksestä C-tutkinnon.

Timo on kantaesittänyt pianoteoksensa sävellysluokan konsertissa syksyllä 2011. Hän on osallistunut TAMKin kirkkomusiikkiprojektiin urkuteoksella, joka esitettiin keväällä 2012 Tampereen Vanhassa kirkossa. Syksyllä 2012 toteutettiin TAMKin ja Sara Hildénin taidemuseon kanssa projekti liittyen museon Ekspressioita -näyttelyyn, johon hän osallistui neljällä sävellyksellä. Näistä sävellyksistä osa esitettiin myös sävellysluokan konsertissa keväällä 2013.

Timo Kittilä toimii myös sovittajana. Sovitus J.-B. Brévalin sellokonsertiinosta jousikvintetille ja sellolle esitettiin syksyllä 2012 Tampereen musiikkiopiston jousisolistien konsertissa.

Hän on opiskellut klassista laulua vuodesta 2009 lähtien Helge Nymanin oppilaana Tampereen laulukoulussa ja on Pirkanmaan laulajien jäsen. Lisäksi Timo on innokas urkumusiikin harrastaja ja kuuluu Organum -urkumusiikkiseuraan.


Matilda Seppälä

Matilda is a Finnish composer born in 1993. She studies composition with Jouni Kaipainen at Tampere University of Applied Sciences since 2011. Her music has been performed at many different events in both Tampere and Helsinki.

Follow Matilda on Soundcloud:
https://soundcloud.com/matildaseppala

Pauli Marttinen

Pauli Marttinen opiskelee Tampereen ammattikorkeakoululla sävellystä Hannu Pohjannoron opetuksessa. Myöhäisheränneenä hän aloitti varsinaiset musiikkiopintonsa vuonna 2008 Pohjois-Kymen musiikkiopistolla käyrätorvella mutta siirtyi myöhemmin lyömäsoittimiin. Ennen siirtymistään Tampereelle syksyllä 2013 hän opiskeli kaksi vuotta Lahden konservatorion ammatillisella toisella asteella. Musiikkia ja säveltämistä Marttinen on kuitenkin harrastanut pienestä pitäen aloittaen poprock-musiikista alle kymmenvuotiaana. Lukion aikana sivutoimi Kymi Sinfoniettan ovimiehenä sytytti kipinän taidemusiikkia kohtaan. Nykyinen sävellystuotanto sisältää etupäässä elokuva- ja keskiaikasävytteistä musiikkia sinfonia- ja puhallinorkesterille. Lisäksi Marttinen on kiinnostunut orkesterinjohdosta ja on käynyt muun muassa Valerijs Avramenkon, Juha Törmän ja Yasuo Shinozakin kursseilla. Hän on johtanut omien sävellystensä esityksiä Kymi Wind Bandin ja Lahden sinfonisen puhallinorkesterin kanssa sekä vieraillut kapellimestarina Kymi Sinfoniettan nuorten solistien konsertissa keväällä 2013. Nykyään ammattikorkeakoulun sävellys- ja lyömäsoitinopintojen sivussa hän harrastaa käyrätorven soittoa partiolippukunta Kotkien puhallinorkesterissa, lautapelejä, ohjelmointia ja kirjoittamista.

Follow Pauli on Soundcloud: https://soundcloud.com/gwaur

Lasse Kallioniemi

Lasse Kallioniemi aloitti taideharrastuksensa aluksi kuvataiteen parissa. Yläkouluikäisenä musiikkiharrastus vei suurimman osan vapaa-ajasta ja kuvataide sai hiljalleen väistyä kitaran- ja rumpujensoiton tieltä. Steve Vai innoitti Lassen harjoittelemaan 7-10 tuntia päivässä ja tämän tuloksena soittotekniikka kehittyi varsin hyväksi. Lukioikäisenä syntyivät ensimmäiset kitarainstrumentaaliteokset.

Bartok ja Stravinski olivat ensimmäinen kosketus nykymusiikkiin ja he ovat vieläkin suurin vaikute ja inspiraation lähde. Suomalaisista säveltäjistä Einar Englund, Joonas Kokkonen Ja Einojuhani Rautavaara ovat myös vahvoja vaikutteita.

Sävellysopettajina ovat toimineet Sakari Vainikka, Paavo Korpijaakko, Jouni Kaipainen, Hannu Pohjannoro, Jyrki Linjama ja Jonne Valtonen.

Lassen musiikki on usein hyvin tonaalista. Myös atonaalinen, modaalinen ja vapaatonaalinen musiikki ovat olleet osa ilmaisua.